Lilian

Mijn leergierige, altijd bezig zijnde, oudste zoon deed vrij snel niets meer toen hij op de basisschool kwam. Na veel gesprekken op school hebben we hem laten testen. Hierdoor ben ik mij gaan verdiepen in hoogbegaafdheid. Toen hij in de Leonardoklas kwam, ben ik een timmerclub na schooltijd begonnen. Veel kinderen die aan de timmerclub deelnemen zijn hoogbegaafd. Om de kinderen beter te kunnen begeleiden heb ik de HBO-opleiding kindercoach gedaan. Om mijn kennis op het gebied van hoogbegaafdheid verder te verdiepen heb ik de opleiding Talentbegeleider bij Novilo gedaan.

Ik heb veel verschillende dingen gedaan, maar het had altijd wel met creativiteit te maken. Ik heb gewerkt op antiekbeurzen en bij Sotheby’s. De geschiedenis van alle objecten vond ik altijd heel interessant, maar ook het restaureren. Ik ben costumière en na mijn opleiding meubelmaker aan het Hout- en Meubileringscollege heb ik decors en rekwistieten gemaakt voor film, tv en theater. Vooral het bedenken van hoe iets gemaakt moet worden vond ik erg leuk. Verder heb ik cursussen gevolgd voor Photoshop, Indesign en webdesign, maar ook voor Italiaans.

Naast de timmerclub begeleidde ik in de Leonardoklas kinderen met het techniektoernooi, decors en andere creatieve lessen. Het werken met kinderen vind ik inspirerend: de gesprekken onderling, het persoonlijke contact en de geweldige ideeën en oplossingen die de kinderen bedenken. In mijn begeleiding stimuleer ik de kinderen om zelf keuzes te maken, zelf op onderzoek te gaan. Ik vind het belangrijk dat het uit hen zelf komt en dat ze daar de ruimte voor krijgen.

 

 

IMG_4770